Träff med nationella poolen

Nationella poolen

Röda Korsets nationella pool består av frivilliga, med olika roller, som med kort varsel är redo att agera i en kris över hela Sverige. Nationella poolen startades tidigare i år och består än så länge av första hjälpare och insatsledare.

I november så träffades poolen för första gången fysiskt på en kursgård i Stockholm, Kärsögården. Träffen genomfördes under en helg där deltagarna fick lära känna varandra genom bland annat olika teamövningar.

Vi pratade bland annat om SRKs krisledningsorganisation och att nationella poolen kommer längre fram att öppnas upp för fler frivilliga med särskilda roller, exempelvis krisstödjare. Vi diskuterade den personliga utrustningen och hur vi arbetar med säkerhet. Christel Petersen från kretsen i Helsingborg gjorde en intressant dragning om deltagandet i Nusam-övningen.

Vi avslutade dagarna med gruppdiskussioner såsom syftet med nationella poolen, hur upprätthåller vi motivationen om det dröjer innan man får åka ut med nationella poolen och hur kan vi använda nationella poolen på bästa sätt. En önskan som kom upp var att vid nästa fysiska träff genomföra en övning, vilket vi hoppas kunna genomföra nästa år.

Läs mer om nationella poolen i Kunskapsbanken.

Kontakta Infoservice

0771–19 95 00 

Fråga oss i chatten!