Trädgårdscafé i Norrtälje

Trädgårdscafé och servitriser i Norrtälje

Röda Korset i Norrtälje har under sommaren trädgårdscafé med hembakt bröd. Detta initierades redan i slutet av maj och äger rum under ett par timmar varje torsdag.

Trädgårdscaféet är mycket populärt med cirka 20 stamgäster och några strögäster. Kretsen har även haft lottförsäljning och gratis musikunderhållning fyra gånger i trädgården.

-Den tacksamhet och glädje som våra gäster känner för att vi genom trädgårdscaféet har kunnat erbjuda en möjlighet till att bryta isolering och träffa andra människor har varit så stimulerande. För oss som jobbar med caféet är det en fantastisk glädje varje gång och igår utbringade gästerna till och med ett fyrfaldigt leve för oss och vår insats. Visst är det fantastiskt, säger Eva Melander som är ordförande i kretsen.

-Secondhandbutiken har hållit öppet tre dagar i veckan och givit bra med intäkter till kretsen. Kretsen har en anställd, Nancy, som inte tillhör någon riskgrupp och hon bemannar kassan vid våra öppettider. Under sommaren har vi haft tur och fått in några yngre volontärer samt ett par med samhällstjänst så det har ordnat sig. Annars så har vi turats om och hållit oss lite i bakgrunden, Nancy får inte vara ensam i butiken.

-Att ses utomhus på detta sätt tycker alla är väldigt roligt, avslutar Eva.

Kontakta Infoservice

0771–19 95 00 

Fråga oss i chatten!