På rednet.rodakorset.se använder vi kakor för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. 

Snart kan du titta på de nya lokala webbsidorna

Dator och händer

Som en del av projektet ”Ett Röda Korset på Nätet” fortsätter arbetet med våra nya lokala webbsidor, tidigare kallade kommunhemsidorna. Snart kan kretsens webbredaktör börja fylla sidorna med innehåll. Under september kommer du kunna ta en titt på hur er startsida kommer att se ut.

Projektgruppen har i nära dialog med kretsar arbetat fram designskisser och kravställt exakt hur sidorna ska fungeraUnder våren och sommaren har utvecklarna programmerat basfunktionerna och utvecklingen fortsätter nu under höstenDetta innebär att vi börjar med en förstaversion som är relativt enkel och avskalad, för att sedan bygga på funktioner efter hand.  

Så fort utvecklarna är klara med sitt kommer version 1.0 av de nya lokala sidorna att publiceras. Det innebär en gemensam sida per kommunsjälva startsidan. I nästa steg fylls sidan  med mera innehåll och lokala webbredaktörer får då utbildning och stöd för att själva kunna fylla på sin krets sidor med lokal information. Vår plan är att i november kunna ersätta de gamla kommunhemsidorna med de nya lokal webbsidorna, det vill säga att de gamla sidorna kommer att stängas ner helt. 

Under september kommer du att kunna ta en titt på hur själva startsidan för en kommun kommer att se ut. Håll ögonen öppna på Rednet så kommer länken snart.  

Stämmer kretsens uppgifter på webben?

På de nya lokala webbsidorna hämtas viss information om kretsen direkt från Redy – till exempel kretsens mailadress eller öppettider för second hand. Ser du att något inte stämmer är det viktigt att kretsen själv säkerställer att informationen är uppdaterad. En rekommendation är att kretsen skaffar sig en egen mejladress med domänen "@redcross.se". Instruktioner om hur man beställer mejladress finns på Kunskapsbanken på Rednet Om ni behöver hjälp hör ni av er till Infoservice.  

Lokala webbredaktörer sökes 

Flera nya webbredaktörer har tillkommit under sommaren – kul! Alla webbredaktörer kommer att få utbildning, råd och stöd under höstenFör att locka till engagemang i Röda Korset behövs en uppdaterad webb därför är det önskvärt att det finns lokala webbredaktörer. Uppdragsbeskrivning för "Webbredaktör för lokala webbsidor" finns i Kunskapsbanken på Rednet.   

 

Har du frågor rörande de nya webbsidorna?Kontakta Infoservice, info@redcross.se 

eller 0771-19 95 00. 

Infoservice

0771–19 95 00 

Fråga oss i chatten!