Tipspromenadrunda i Varberg

Nu händer det grejer i Varbergs krets!

Med det här initiativet hoppas vi att öka gemenskap och delaktighet i vår stad. Vi vill ta bort stigmat kring ensamhet och nå fler som är fast i isolering genom att utöka vår cykelverksamhet "cykling utan ålder". Vi tror att om vi kan få tillgång till minst 4 cyklar så har vi möjligheter att samordna aktiviteter som inte bara innebär en cykeltur utan även ökad delaktighet och tillgänglighet till samhällsaktiviteter men även våra egna. Vi har sett ett stort intresse av att cykla och med möjlighet till fler sänker vi tröskeln i att delta.  Tipspromenaden som vi hade den 7 december var även en kickoff för vår nya initiativ Promenadgrupp som startas den 12 januari. Varje torsdag kl. 10 är planen att de som är lediga får möjlighet att träffas och ta en promenad ihop och avslutningsvis fika på det lokala biblioteket.

Genom aktiviteter och andra evenemang har vi sett att det inspirerar våra volontärer ytterligare då det ger sådan glädje tillbaka. Redan nu planeras det ytterligare tipspromenadrunda till påsk.

Kommentera artikeln

För att kommentera och läsa andras kommentarer behöver du vara inloggad med ditt rödakorskonto. Logga in genom att klicka på figuren högst upp till höger. Vi använder kommentarstjänsten Commento. Innan du loggar in första gången behöver du aktivera ditt rödakorskonto.

Har du en fråga, kontakta Infoservice.

Kontakta Infoservice

0771–19 95 00 

Fråga oss i chatten!