Tillsammans hittar vi fler frivilliga till våra verksamheter – fortfarande möjlighet att anmäla sig

mottagande av flyktingar Nynäshamn

Har du missat anmäla dig till årets frivilligrekryteringskampanj? Anmälan öppnar igen till och med 21 augusti, så passa på att anmäla kretsen.

Frivilligrekryteringskampanjen har i år ännu mer lokalt fokus, efter den feedback de som var med förra året gav. Men kampanjen handlar fortfarande såklart om att vi med samlade krafter göra en nationell satsning för att få in fler frivilliga till kretsars verksamheter.

Vad är frivilligrekryteringskampanjen?

Upplägget för kampanjen är att kretsar annonserar och marknadsför sina verksamheter och behov av frivilliga. Sedan stöttar vi upp centralt med annonsering som når ut till potentiella frivilliga. Den centrala annonseringen kommer leda intresserade till www.rodakorset.se/engagera-dig/ där kretsens lediga frivilliguppdrag finns publicerade via ReachMee. Den centrala annonseringen kommer köpa annonsering i de orter och kommuner som kretsarna anmält sitt deltagande och där det finna publicerade annonser i ReachMee - så missa inte att anmäla er krets, så ni inte missar denna möjlighet att växa och utvecklas!

Kampanjperioden pågår mellan 15 september-23 oktober.

Hur anmäler jag min krets

För att delta i kampanjen behöver du anmäla kretsens deltagande. Som deltagare i kampanjen kommer kretsen erbjudas utbildning och stöd samt förväntas annonsera frivilliguppdrag i ReachMee och få tillgång till allt material som redan finns framtaget för att kunna sätta upp affischer, dela ut flyers och annonsera i lokal media.  Nytt för i år är att vi även kommer erbjuda rörligt material. Förutom material, annonsmallar kommer vi även erbjuda alla att delta i en kampanjkick-off, temat för kick-offen kommer vara engagemang och frivillighet – tendenser nu och i framtiden. Under kick-offen kommer ni få tips, råd inför rekryteringen och möjlighet att utbyta erfarenheter.

Anmälan görs i detta formulär.  Anmäl er senast 21/8.  

Läs mer om frivilligrekryteringskampanjen i Kunskapsbanken, där finns mycket bra och detaljerad information om kampanjen i sin helhet.

 

Kommentera artikeln

För att kommentera och läsa andras kommentarer behöver du vara inloggad med ditt rödakorskonto. Logga in genom att klicka på figuren högst upp till höger. Vi använder kommentarstjänsten Commento. Innan du loggar in första gången behöver du aktivera ditt rödakorskonto.

Har du en fråga, kontakta Infoservice.

Kontakta Infoservice

0771–19 95 00 

Fråga oss i chatten!