På rednet.rodakorset.se använder vi kakor för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. 

Läsa mer om kakor

Till stöd för Röda Korsets akuta hjälpinsats i Myanmar

Sai Thu Ta Htun, frivillig i Myanmar

Den senaste tidens utveckling i Myanmar där antalet våldsamma incidenter ökar är djupt oroande. Internationella rödakorskommittén (ICRC) vädjar nu till alla i Myanmar om återhållsamhet och om full respekt och skydd för sjukvårdspersonal och fordon samt byggnader som kliniker och sjukhus, då det är avgörande att skadade får tillgång till sjukvård.

− Röda Korsets arbete i Myanmar är strikt humanitärt enligt kärnprinciperna humanitet, opartiskhet, neutralitet och självständighet. Sjukvårdspersonal och ambulanser måste respekteras av alla sidor och släppas fram för att hjälpa skadade. När personer undsätts får sjukvårdare inte hotas eller hindras i sitt utövande, säger Margareta Wahlström, som själv varit i Myanmar flera gånger. 

Vi har ett långvarigt samarbete med föreningen och bidrar med stöd till den pågående akutinsatsen. Detta gör det möjligt för Myanmars Röda Kors att köpa in material till första hjälpen, ambulanser och nödvändig utrustning för att upprätthålla stöd i nuvarande situation.

ICRC kommer att fortsätta att följa utvecklingen och ta upp humanitära frågor med relevanta myndigheter. Man kommer också att fortsätta – tillsammans med partners inom Internationella rödakors- och rödahalvmånerörelsen – stödja Myanmars Röda Kors.

Läs mer i pressmeddelande

Kontakta Infoservice

0771–19 95 00 

Fråga oss i chatten!