Tack Rödakorsare – du behövs mer än någonsin!

Pop-up butik  Röda Korset Malmö.

På Riksstämman i maj antog stämman ett uttalande, ett tackbrev, till medlemmar och frivilliga som gjort fantastiska insatser under Covid-19 pandemin!

Covid-19 pandemin har präglat oss alla under en lång tid. Röda Korset har satts på prov, men istället för att ställa in har vi ställt om!

Vi har gjort flera befintliga verksamheter digitala som tex prata svenska online, andra nya digitala verksamheter har tillkommit som tex bakning online.

Pandemin har också satt ljus på sociala missförhållanden och orättvisor men vi har trots pandemin lyckats med vårt uppdrag, vi har med vår starka lokala närvaro kunnat visa handlingskraft i krisen.

Samhället börjar sakta att öppna upp igen och vi kan öppna våra second-hand butiker och mötesplatser som är så viktiga för så många.

Ni är många som visat på stor uthållighet, uppfinningsrikedom och mod i denna kris. Ni har visat att Röda Korset är att räkna med i kris!

Tack för ditt engagemang! Hoppas att du är med oss framåt. Du behövs!

Ni kan läsa brevet i sin helhet här.

Kommentera artikeln

För att kommentera och läsa andras kommentarer behöver du vara inloggad med ditt rödakorskonto. Logga in genom att klicka på figuren högst upp till höger. Vi använder kommentarstjänsten Commento. Innan du loggar in första gången behöver du aktivera ditt rödakorskonto.

Har du en fråga, kontakta Infoservice.

Kontakta Infoservice

0771–19 95 00 

Fråga oss i chatten!