Tack för ditt engagemang – hälsning från vår ordförande på Frivilligdagen

Varje dag, runt om i världen, ger människor av sin tid och energi för att hjälpa andra – utan att ta betalt. Idag på Internationella Frivilligdagen uppmärksammas frivilliga världen över för sina insatser och sitt engagemang.

Världens största mänskliga skyddsnät

Som frivillig i Svenska Röda Korset är du en del av rödakors- och rödahalvmånerörelsens omfattande nätverk med omkring 14 miljoner frivilliga. Du är på så sätt med och bidrar till att människor över hela världen får stöd.

Grundprinciperna – vår gemensamma kompass

Våra sju grundprinciper är gemensamma och en sammanhållande länk för hela rörelsen. För exakt ett år sedan lanserades grundprincipsfilmen En Röst. Genom frivilliga rödakorsare från Svenska Röda Korset och Ungdomsförbundet fångar filmen upp det unika med att vara frivillig hos oss och samtidigt vara en del av rödakors- och rödahalvmånerörelsen. Ta tillfället i akt och se om och sprid filmen nu och framöver i olika sammanhang, från rekrytering till information och utbildning.

Kommentera artikeln

För att kommentera och läsa andras kommentarer behöver du vara inloggad med ditt rödakorskonto. Logga in genom att klicka på figuren högst upp till höger. Vi använder kommentarstjänsten Commento. Innan du loggar in första gången behöver du aktivera ditt rödakorskonto.

Har du en fråga, kontakta Infoservice.

Kontakta Infoservice

0771–19 95 00 

Fråga oss i chatten!