Syrien: 10 år av krig, 10 år av stöd

Kriget i Syrien har pågått i ofattbara 10 år. Under mars kommer vi kommunicera brett i våra kanaler för att skapa engagemang och samla in pengar till stöd för människor som lever mitt i kriget – eller på flykt därifrån.

- Vi kommer dela många berättelser från Syrien och från människor på flykt. Vi kommer annonsera, samarbeta med influencers och försöka skapa så mycket uppmärksamhet som möjligt för den akuta situation som människor fortfarande lever i. Idag går 8 av 10 människor hungriga, en stegrande inflation i Syrien gör att matpriserna rusat i höjden. Utmaningarna är stora, så dela gärna våra inlägg i sociala medier - så fler kan nås och vilja bidra, säger Anna Lithander, huvudredaktör på marknadsenheten, Kommunikation och Insamling.

Allt sedan kriget startade har Svenska Röda Korset, tillsammans med bland andra Syriska Röda Halvmånen, arbetat för att rädda liv och hjälpa människor att överleva.


Några siffror på stödet 2020:
• 1 miljon människor fick matpaket.
• 10 miljoner fick rent vatten.
• 77 000 människor fick varje månad paket med basvaror för att kunna laga mat.Lär dig mer om kriget i Syrien och vägen mot fred här – vi har precis publicerat ett fullmatat reportage på rodakorset.se.

Kontakta Infoservice

0771–19 95 00 

Fråga oss i chatten!