Spontan insamling för krigets Ukraina via Swish

Värmdö rödakorskrets stod för den uppskattade kaffeserveringen inför konserten. På bilden ser vi Jaana Hansson, Ulla Sundberg, ordförande och Brita Åkesson. Blommor till alla medverkande och kaffet från Ica Maxi.

På tvåårsdagen för kriget i Ukraina hölls en vacker konsert på Gustavsbergsteatern i Värmdö. I en paus bad Susanne Thulin från rödakorskretsen publiken att swisha en gåva.

Publiken, omkring 200 personer, var med på noterna och många swishade. På fem minuter hade Röda Korset i Värmdös insamlingskonto fått in över 20 000 kronor! Pengarna går oavkortat till insamlingen för de stora humanitära behoven kopplat till krigets Ukraina.

Konserten var ett unikt musikaliskt möte med jazz, klassisk musik, egna och andras visor.

För jazzen stod den kända jazzsångerskan Lina Nyberg. De ukrainska musikerna Polina Pohozha vid flygeln och Natalia Popova på tvärflöjt är klassiskt utbildade vid Odessas musikaliska akademi. Marie-Louice Söderström och vänner bidrog med egna visor om krigets Ukraina till gitarr.

Susanne Thulin arrangerade konserten i samarbete med Värmdö rödakorskrets. Kretsen stod bland annat för kaffeservering med bidrag från Ica Maxi.

Text av Susanne Thulin, Värmdö rödakorskrets.

Vår neutralitet är extra viktig just nu

Våra grundprinciper guidar oss alltid i vårt arbete. Som rödakorsare är det viktigt att du tänker på vår neutralitet. Den är direkt avgörande för säkerheten för våra kollegor som behöver komma fram med nödhjälp till drabbade.

Kommentera artikeln

För att kommentera och läsa andras kommentarer behöver du vara inloggad med ditt rödakorskonto. Logga in genom att klicka på figuren högst upp till höger. Vi använder kommentarstjänsten Commento. Innan du loggar in första gången behöver du aktivera ditt rödakorskonto.

Har du en fråga, kontakta Infoservice.

Kontakta Infoservice

0771–19 95 00 

Fråga oss i chatten!