Sverige samlas och hjälper

Insamlingsgala i Kungsträdgården den 10 mars 2022.

Idag den 10 mars direktsänds insamlingskvällen Sverige samlas och hjälper på TV4. Direkt från Kungsträdgården i Stockholm kommer artister, hjälporganisationer och gäster samla in pengar till de drabbade i det pågående kriget i Ukraina.

Artister som Måns Zelmerlöw, Carola och Thomas Stenström medverkar bland annat. Talar gör bland annat Jan Eliasson, f.d. ordförande i FN:s generalförsamling, men fler gäster tillkommer. Programledare för kvällen är Soraya Lavasani och Pär Lernström. Hjälporganisationer som verkar för insamlingen är Röda Korset, UNICEF, UNHCR och Rädda barnen. Insamlingens resurser kommer samtliga hjälporganisationer till godo.

Eventet börjar klockan 18.00 och håller på till 22.00. TV-sändningen är mellan 20.00-21.00. Från Röda Korset kommer GS Martin Ärnlöv vara på scen och i TV-rutan. Vi försöker också få in att de använder våra filmer och bilder från plats i Ukraina. Vi kommer finnas i Kungsträdgården med ett tält tillsammans med de andra organisationerna. 16 av våra Förstahjälpare kommer också finnas på plats. Evenemanget är gratis och öppet för allmänheten.

Sverige samlas och hjälper sänds live på TV4 och TV4 Play.

 

 

Kommentera artikeln

För att kommentera och läsa andras kommentarer behöver du vara inloggad med ditt rödakorskonto. Logga in genom att klicka på figuren högst upp till höger. Vi använder kommentarstjänsten Commento. Innan du loggar in första gången behöver du aktivera ditt rödakorskonto.

Har du en fråga, kontakta Infoservice.

Kontakta Infoservice

0771–19 95 00 

Fråga oss i chatten!