På rednet.rodakorset.se använder vi kakor för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. 

Läsa mer om kakor

Nytt pressmeddelande - de humanitära behoven måste tillgodoses

Bild på en person med en Röda Korset jacka.

Ett pressmeddelande gick ut idag som belyser behovet av hållbart skydd för människor från Afghanistan.

Situationen i Afghanistan är extremt allvarlig. Sverige har sedan i mitten på juli stoppat utvisningarna till Afghanistan och tar i dagsläget inga nya beslut i asylärenden som rör afghanska medborgare. Dock lever många människor i Sverige, varav många barn och unga, i stor ovisshet och osäkerhet om framtiden. Sverige måste nu kunna garantera att de grundläggande humanitära behoven tillgodoses för människor i denna utsatta situation, menar Svenska Röda Korset.

I en sådan här situation kan oro och ovisshet äta upp en. Då blir det svårt att bearbeta traumatiska upplevelser och att hitta en mening i tillvaron. Många människor riskerar också att hamna i en limbosituation när deras utvisningsbeslut inte kan verkställas. De måste få veta att de kommer att ha tak över huvudet och mat på bordet under kommande månader, säger Martin Ärnlöv, generalsekreterare på Svenska Röda Korset.  

Här kan du läsa hela pressmeddelandet

 

 

Kommentera artikeln

För att kommentera och läsa andras kommentarer behöver du vara inloggad med ditt rödakorskonto. Logga in genom att klicka på figuren högst upp till höger. Vi använder kommentarstjänsten Commento. Innan du loggar in första gången behöver du aktivera ditt rödakorskonto.

Har du en fråga, kontakta Infoservice.

Kontakta Infoservice

0771–19 95 00 

Fråga oss i chatten!