På rednet.rodakorset.se använder vi kakor för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. 

Läsa mer om kakor

Tycker du att det är svårt att hitta på Rednet?

Vi söker dig som vill vara med i användartester den 21 oktober.

Tack för att så många svarat på enkäten om Rednet som vi lade upp för drygt två veckor sedan.

Vi uppskattar verkligen återkopplingen som är nödvändig för att vi ska kunna förbättra Rednet. Det vi framförallt hör att vi behöver förbättra är att göra det lättare att hitta på Rednet.

Vi har börjat med att: 

  • förenkla Sökhjälp på Kunskapsbanken
  • minska sökrutan på Kunskapsbankens startsida, så att länkarna till de olika delarna av Kunskapsbanken syns tydligare för den som vill klicka sig fram för att hitta information.
  • visa länkarna till de olika delarna i Kunskapsbanken längst ner på alla sidor, för den som vill klicka sig fram för att hitta information.

Vi kommer också att förtydliga texten på Rednets startsida om att du kan klicka på målgruppslänkarna för att direkt komma till de olika delarna av Kunskapsbanken, om du inte vill söka utan vill klicka dig fram för att hitta information. Vi fortsätter också det ständiga arbetet med att förbättra innehållet på Rednet bland annat utifrån statistik över de sökord ni använder och vilka sidor som är mest besökta.

Men för att få en bättre förståelse för vilka eventuella större förbättringar som behövs göras, som kan kräva utveckling, behöver vi er hjälp.

Vill du vara med i användartest?

Tycker du att det är svårt att hitta på Rednet? Då hoppas vi att du vill vara med.

Testet går till så att testledaren ställer ett antal frågor till dig och vi spelar in dig när du navigerar med musen på Rednet. Vi observerar och ställer frågor till dig, du klickar och berättar hur du tänker. 

Datum: onsdagen den 21 oktober

Tid: någon gång mellan kl 16.00 och 19.00. Testet tar ca 30 minuter via teams eller zoom.

Vi behöver ungefär 15 personer som kan vara med och testa och vi vill gärna få en bredd av användare; volontärer, förtroendevalda och tjänstepersoner. 

Anmälan

Mejla ditt namn, din roll i Röda Korset och ditt telefonnummer till rednet@redcross.se så återkommer vi med tidsbokning.

 

 

 

 

 

Kontakta Infoservice

0771–19 95 00 

Fråga oss i chatten!