Svåra insatser för att hjälpa i ett drabbat Sudan

Röda Korsets volontärer bistår med första hjälpen-utrustning.

Röda Korset är på plats i Sudan för att hjälpa. Svåra strider pågår i ett land som länge fått utstå oroligheter och konflikter.

Striderna i Sudan drabbar civila hårt. Landet är Afrikas tredje största och har cirka 45 miljoner invånare. Under många år har Sudan varit utsatt för strider och konflikter, vilket inneburit att miljontals tvingats fly från sina hem.

Lite mer bakgrund

Striderna som pågår i Khartoum och i andra tättbefolkade områden utsätter vanliga människor för livsfara. Hundratals civila har dött och tusentals har skadats. Många sjukhus har tvingats stänga. Det saknas el, vatten, mat och sjukvårdsutrustning. Våra kollegor på plats arbetar intensivt med första hjälpen och med att stötta sjukvården. 

Läs mer om Sudan på www.rodakorset.se

Söka efter saknade familjemedlemmar

När det gäller Sudan så väntar vi in mer information från Internationella rödakorskommittén (ICRC) gällande vilka möjligheter som finns att efterforska på plats i Sudan.

För dem som inte har lyckats att komma i kontakt med sina anhöriga i Sudan kan kontakta vår Migrationsrådgivning, onsdagar kl. 09:00 – 12:00 eller genom att fylla i ett kontaktformulär.

Läs mer om efterforskning på rodakorset.se

För kretsar

Kretsar som engagerar sig ombeds sända in gåvor till insamlingsändamålet ”Kris och Katastrof”, ändamålskod 2020401 på BG 900-8004.

Kommentera artikeln

För att kommentera och läsa andras kommentarer behöver du vara inloggad med ditt rödakorskonto. Logga in genom att klicka på figuren högst upp till höger. Vi använder kommentarstjänsten Commento. Innan du loggar in första gången behöver du aktivera ditt rödakorskonto.

Har du en fråga, kontakta Infoservice.

Kontakta Infoservice

0771–19 95 00 

Fråga oss i chatten!