Succé för webbhubb om psykisk hälsa

Succé för Röda Korsets webbhubb om psykisk hälsa

Som ett sätt att möta pandemins utmaningar satsade vi på en digital samlingsplats för psykisk hälsa. Satsningen fyller nu ett år och har gjort succé under året som gått. Nästan 100 000 personer har besökt webbhubben och fler än 1,5 miljoner har nåtts av materialet via sociala medier.

2020 var året då vi alla, gammal som ung, ställdes inför nya och tuffa utmaningar. Pandemin omkullkastade mångas vardag och vi såg en ökad oro i samhället. Som en av Sveriges främsta organisationer inom krisberedskap valde vi att satsa på att ta fram en digital samlingsplats för psykisk hälsa och ohälsa. 

Samlingsplatsen, en digital webbhubb, består av en blandning av evidensbaserade faktaartiklar, intervjuer med drabbade och experter, samt animerade filmer med tips och råd kring hur en kan hantera ensamhet, oro, stress, ångest och sorg. 

Vår satsning fyller nu ett år och har gjort succé under året som gått. Nästan 100 000 personer har besökt webbhubben och fler än 1,5 miljoner har nåtts av materialet via sociala medier. Faktaartiklar om oro och ångest har engagerat och haft en lästid på flera minuter - ett bevis på att materialet är relevant och uppskattat. Störst intresse har filmen där vår kollega Karl Torring berättar om ångest väckt. Den kan du se här!

Den psykiska ohälsan växer och behovet av psykosocialt stöd kommer fortsatt att vara stort, både för utsatta grupper i samhället och för den stora allmänheten. Därför kommer vår satsning att fortsätta även efter pandemin.  

-Vi vill finnas där för dem som behöver hjälp. Vi vill också även fortsättningsvis finnas för att guida dem som stöttar andra när det är som tuffast, säger Sara Hedrenius på Röda Korset.  

Konceptet har utvecklats med stöd från Folkhälsomyndigheten. 

Kommentera artikeln

För att kommentera och läsa andras kommentarer behöver du vara inloggad med ditt rödakorskonto. Logga in genom att klicka på figuren högst upp till höger. Vi använder kommentarstjänsten Commento. Innan du loggar in första gången behöver du aktivera ditt rödakorskonto.

Har du en fråga, kontakta Infoservice.

Kontakta Infoservice

0771–19 95 00 

Fråga oss i chatten!