Stödkonsert i Helsingborg samlar in 141 953 kr till Ukraina

Rödakorsvolontärer vid Konsert för fred Helsingborg 23 mars 2023

Helsingborgs rödakorskrets tillsammans med Helsingborgs Symfoniorkester och Konserthuskören bjöd in till en stödkonsert för människor som drabbas hårt av kriget i Ukraina.

Det är andra året i rad samarbetet blir en insamlingssuccé. Stödkonserten samlade in hela 141 953 kronor i förmån för Röda Korsets hjälpinsatser i Ukraina. På plats fanns möjlighet att skänka pengar via bössor, Swish samt betalkort.

Lärdomar efter konserten

Det var fri entré till konserten men man behövde boka plats och kunna uppvisa en biljett för att komma in. Tyvärr var det många som inte utnyttjade sina platsbiljetter, vilket var tråkigt för de som gärna hade velat gå på konserten men inte hann att skaffa biljetter (konserten blev fullbokad redan ett par dagar efter det att biljetterna släpptes). Det drabbade även konsertens syfte att samla in så mycket pengar som möjligt till de drabbade i krigets Ukraina. Oavsett det samlade Helsingborgs rödakorskrets in hela 141 953 kronor via bössor, Swish eller kort. Resultatet av insamlingen blev stort inte bara i insamlingssyfte – pengarna som samlats in går nu vidare till Röda Korsets akuta arbete i Ukraina.

Tack för ett fantastiskt jobb

Helsingborgs rödakorskrets tackar Konserthuset med Helsingborgs Symfoniorkester och Konserthuskören för denna fantastiska möjlighet till insamling. Tack också till alla volontärer inklusive Första hjälpen gruppen och anställda för ett fantastiskt jobb under kvällen och för alla förberedelser.

Kommentera artikeln

För att kommentera och läsa andras kommentarer behöver du vara inloggad med ditt rödakorskonto. Logga in genom att klicka på figuren högst upp till höger. Vi använder kommentarstjänsten Commento. Innan du loggar in första gången behöver du aktivera ditt rödakorskonto.

Har du en fråga, kontakta Infoservice.

Kontakta Infoservice

0771–19 95 00 

Fråga oss i chatten!