På rednet.rodakorset.se använder vi kakor för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. 

Läsa mer om kakor

Stöd kring covid-19 utanför Östra sjukhuset

Volontärer utanför Östra sjukhuset i Göteborg, april 2020

Från och med måndag den 6 april kommer besökarna vid Östra sjukhuset i Göteborg att mötas av frivilliga från Röda Korset. Syftet med insatsen är att stötta sjukvården genom att informera besökarna om covid-19 på flera olika språk och hjälpa till att hänvisa dem vidare.

Våra frivilliga bemannar ett tält i anslutning till sjukhusets entré, och finns där för att informera om hur man kan minska sin oro och var man kan få vidare stöd. Dessutom sprider man Folkhälsomyndighetens information om coronaviruset och covid-19 på 24 olika språk. Tältet är öppet dagtid varje dag, måndag-söndag. 

– Att kunna få stöd är oerhört viktigt i alla kriser. Alla besökare vid sjukhusen är välkomna att besöka tälten, oavsett om man har tagit sig till sjukhuset på grund av covid-19 eller inte. Det här är ett sätt för oss att stötta sjukvården i denna kritiska period, säger Ylva Jonsson Strömberg, krisberedskapschef Svenska Röda Korset.

Insatsen organiseras av frivilliga i Röda Korset i Göteborg i samarbete med anställda tjänstepersoner på Röda Korset. De frivilliga som deltar i insatsen är utbildade i bl.a. psykologisk första hjälpen. Medarbetare från Röda Korsets företagspartners Ramböll och IKEA har deltagit i att sätta upp tältet. 

Kontakta Infoservice

0771–19 95 00 

Fråga oss i chatten!