På rednet.rodakorset.se använder vi kakor för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. 

Läsa mer om kakor

Stockholms Rödakorshus firar fem år i år

Blåbärsplockning med Rödakorshuset

Stockholms Rödakorshus har firat 5-årsjubileum och glädjen var stor bland alla besökare och frivilliga som var med på plats och på distans.

Stockholms Rödakorshus är en mötesplats, som genom medmänskliga möten ger utsatta människor i vårt samhälle möjlighet att tillgodose sina mest akuta behov så som dusch, tvätt, kläder och vård. Under 5 år har vi på Stockholms Rödakorshus kunnat ge medmänskligt stöd till 27 112 besökare, måltider till 19 190 personer och gett möjlighet till 15 113 besökare att delta i språkverkstad.

- Det känns skönt att få det bekräftat att Rödakorshuset är tryggt och öppet för alla oavsett bakgrund! ​Det är så pass viktigt under Corona-tiden och detta svåra läge att vi håller vår mötesplats öppen för medmänsklighet och för de mest utsatta och givetvis att vi följer myndigheternas rekommendationer och regler på olika språk, säger Farouk Hamzaoui som arbetar på plats som verksamhetsutvecklare inom enheten Socialt hållbara städer.

Kvinnogruppen har haft uppehåll under mars till juni på grund av risken för smittspridning men nu är verksamheten igång och glädjen att träffas igen var stor bland kvinnorna. ​Syftet med gruppen är att erbjuda kvinnor ett mötesplats - en arena att mötas på för att stödja varandra och öka självkänslan. ​En av de första aktiviteterna sedan återöppnandet var en som många av deltagarna längtat efter, utflykt och blåbärsplockning i skogen. ​

Kontakta Infoservice

0771–19 95 00 

Fråga oss i chatten!