Just nu går det inte att boka resor till och från Riksstämman i Karlstad på grund av banarbeten. Ni som ska boka via Tranås resebyrå behöver avvakta till att SJ har släppt biljetterna. Enligt SJ planeras detta ske i slutet av mars. När biljetter går att boka skickas även självbokningslänk ut till er som har valt det alternativet.

Visby: Spontanfrivilliga får stöd av Röda Korset

Påsar på väg

– Det finns ett stort behov att få känna solidaritet och vara del av en positiv kraft just nu. Att få känna att här kan jag hjälpa till.

Idag finns flera exempel på att privatpersoner startar grupper i sociala medier för att hjälpa och fylla de behov som uppstår. Evelina Olsson i Visby är en av dem. Då hennes hjälpgrupp på Facebook fick stort gensvar kontaktade hon Röda Korset Gotland som nu bidrar med samordning av de frivilliga.

– Det finns ett stort behov att få känna solidaritet och vara del av en positiv kraft just nu. Att få känna att här kan jag hjälpa till. Det är nog därför hjälpgruppen på nätet har växt så snabbt, idag har vi över 3 000 medlemmar, säger Therese Livemo, styrelsemedlem och Förstahjälpare i beredskapskretsen Treudden på Gotland.

Främsta insatsen är att förmedla kontakter till frivilliga som kan handla mat, rasta hundar samt informera om de matbutiker eller restauranger som nu börjar med hemkörning.

Läs mer och se klippet från SVT:s reportage 

Kontakta Infoservice

0771–19 95 00 

Fråga oss i chatten!