Spela vår nya film - If War Comes to You

Militär, civila och volontär går på bombad gata

Spela vår interaktiva film där du möter krigets fasor ur tre olika perspektiv. Du lär dig om krigets lagar under tiden som du för handlingen framåt.

Välkommen till "If War Comes to You" - en interaktiv film som för krigets verklighet närmare dig. Förbered dig på en resa där du inte bara utforskar krigets regler, utan också reflekterar över hur dessa regler kan mildra lidandet. Du kommer att upptäcka den avgörande roll vi alla spelar för att främja respekten för dessa principer och regler.

I denna unika upplevelse kliver du in i livet för tre olika individer, vars världar påverkas på olika sätt av kriget.

  1. Du får känna på bördan av ansvar som en soldat, som lämnar sina nära och kära för att försvara sitt land.
  2. Du får uppleva den plötsliga omställningen som en civilperson som hamnar mitt i konflikten.
  3. Du får axla rollen som en hjälparbetare och sträva efter att lindra lidandet hos dem som drabbats av krigets förödande konsekvenser.

Syftet med filmen är att utmana dina uppfattningar, väcka tankar och fördjupa din förståelse för krigets verklighet. Var beredd på att konfronteras med krigets komplexitet, ifrågasätta dina förutfattade meningar och komma fram till ett förnyat engagemang för att skapa en värld där lidandet till följd av väpnade konflikter minskar.

Den interaktiva filmen heter ”If war comes to you” och är på engelska. Den tar cirka 10–30 minuter att spela, beroende på hur många roller du väljer (ungefär 10 minuter per roll). Det går lika bra att spela filmen på din mobil eller dator.

Spela filmen på rodakorset.se

Kontakta Infoservice

0771–19 95 00 

Fråga oss i chatten!