På rednet.rodakorset.se använder vi kakor för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. 

Läsa mer om kakor

Sommarhälsning från våra härliga värvare

Rödakorsetvärvare på Mariatorget i Stockholm

Trots årets utmaningar hittar du våra värvare i full aktivitet på landets gator och torg i sommar.

Under ännu ett år som inte liknar något annat, så är vår verksamhet med värvning av månadsgivare på gator och torg också annorlunda än vanligt. Men våra värvare jobbar ändå på starkt under sommaren. Träffar du på en värvare på stan: passa på att säga hej!

I Skåne och Halland finnas det under sommaren tre team om totalt cirka 25 personer som kommer jobba med gatuvärvning. Under Falsterbo Horse Show kommer de också hålla sig i närheten och fånga upp besökare för att berätta om vår verksamhet i Sverige och världen.

I trakterna i och kring Göteborg har vi samlat styrkorna i ett stort team, som bland annat kommer röra sig i platser som Slottsskogen, Trädgårdsföreningen och liknande – riktiga semesterpärlor i stan. Från och med 1 juli startar vi också upp ett mindre team lett av erfarna kollegor som kommer arbeta med dörrknackning igen. Det här blir vårt första arbete med dörrknackning sedan innan pandemin. Information om var våra door-värvare jobbar finns på hemsidan.

I Stockholm, Uppsala, Västmanland och Östergötland arbetar totalt 40 personer i fem team med tre städer som utgångspunkt. Alla kommer jobba med gatuvärvning.

Vi följer självklart Folkhälsomyndighetens riktlinjer i vårt arbete för att såväl värvare som medmänniskor ska känna sig säkra. Vi följer också smittans utveckling och till hösten hoppas vi kunna starta upp door-verksamhet även i Halmstad, Helsingborg, Lund, Malmö, Norrköping, Stockholm och Uppsala.

Höststäda och skänk till oss

Kontakta Infoservice

0771–19 95 00 

Fråga oss i chatten!