På rednet.rodakorset.se använder vi kakor för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. 

Läsa mer om kakor

Sommarhälsning från generalsekreteraren

Martin Ärnlöv

Sommaren fick en kylig inledning men nu är den verkligen här på riktigt! Många har startat sin semester eller är snart på väg att göra det och för många kommer nog sommaren inte att se ut som planerat.

Situationen är som vi alla vet fortsatt svår och allvarlig vad gäller Corona-läget. Vi har fått ställa om stora delar av vår verksamhet och jag vill återigen rikta ett stort tack till er alla, för ert tålamod, flexibilitet och engagemang under en minst sagt annorlunda vår.

Under våren har vi som organisation klivit fram och visat vår roll som en viktig kugge när samhället upplever en kris. Så många som 230 kretsar har ställt om eller startat ny verksamhet under coronakrisen, det är allt från att tillverka skyddsutrustning till att handla åt riskgrupper, telefonsamtal med oroliga och digital språkträning. Läs gärna artikeln ”Det här har vi gjort hittills i coronakrisen”  som finns på Rednet så får ni många fler exempel och siffror på vad vi gör.

Vi har också fått ett stort mediagenomslag där vi hade nästan tre gånger så många artiklar om Röda Korset i kvartal två i år som samma period förra året. Extra roligt är det att så många lokala företrädare synts vilket ger en tydlig signal om den handlingskraft vi har vid en kris. Läs gärna mer om detta här.

Om ni missade Röda Korsets egen TV-sändning Röda Rummets senaste sändning så skulle jag också vilja rekommendera att ni tar en titt på det, där pratade vi mycket om vårt arbete inom hållbarhet ur flera olika aspekter. Även där fick vi en uppdatering om senaste läget för våra insatser under Corona. Se sändningen i efterhand här.

Trots att krisen fortsätter så hoppas jag att ni alla ska få en lugn och fin sommar ändå och att ni kan njuta av tillvaron så bra det bara går. Vi på Röda Korset behövs mer än någonsin, vi behöver hålla i och hålla ut!

Kom ihåg att hålla avstånd och tvätta händerna!

Trevlig sommar!

Hälsningar Martin Ärnlöv, generalsekreterare Svenska Röda Korset

 

 

Kontakta Infoservice

0771–19 95 00 

Fråga oss i chatten!