Sommar, ledighet och återhämtning

Katt på brygga

Det är sommar igen! Även denna sommar präglas av den pandemin. Men med en ökad vaccineringstakt öppnas möjligheter. Det känns hoppfullt. Trots det behöver vi fortfarande hålla ut, och kämpa på för att förhindra mer smittspridning.

Det blir sommar igen och även denna sommar präglas mycket av den pandemi vi levt med under lång tid. Med en ökad vaccineringstakt och ett försiktigt borttagande av restriktioner, öppnas möjligheter att ses och delta i kultur, uteliv och kanske t o m en del resor. Det känns hoppfullt. Trots det behöver vi fortfarande hålla ut och hålla avstånd, tvätta händerna och så vidare. Vi lever i ett avlångt land och smittspridningen ser olika ut i olika delar av landet.

För en del fortsätter verksamhet med att stötta upp kring information och vaccineringar. För andra är det dags att ta en paus från frivilliguppdrag. Att ägna sig åt återhämtning, göra det en själv mår bra av och ta hand om sig själv. Kanske kan en få chans att träffa familjemedlemmar som en inte haft möjlighet att besöka på grund av restriktioner.

Som rödakorsare är vi vana att finnas för andra, stå upp för dem som inte själva kan och orkar föra sin talan. Sträva efter att minska oro och sysslolöshet hos människor som lever i utsatthet. I vår vilja att finnas för andra och göra världen mer medmänsklig, finns en risk att vi glömmer bort vårt eget välbefinnande.

Medkänsla är viktig, kom ihåg att den också handlar om dig. Därför är det viktigt att ta en paus från engagemang, hämta kraft och fylla på med det som ger energi.

Alla fantastiska rödakorsare tillönskas lata dagar, sol, värme och vila. Gör det just du vill och mår bra av. Ta tid för Dig.

Fler nyheter

Kommentera artikeln

För att kommentera och läsa andras kommentarer behöver du vara inloggad med ditt rödakorskonto. Logga in genom att klicka på figuren högst upp till höger. Vi använder kommentarstjänsten Commento. Innan du loggar in första gången behöver du aktivera ditt rödakorskonto.

Har du en fråga, kontakta Infoservice.

Kontakta Infoservice

0771–19 95 00 

Fråga oss i chatten!