På rednet.rodakorset.se använder vi kakor för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. 

Läsa mer om kakor

Snart dags för hälsofrämjande nätverksträffar

Bild på en person som lär ut och hjälper en migrant.

Nu startar nätverksträffar för dig som är engagerad i hälsofrämjande frågor och verksamheter för och tillsammans med asylsökande, ensamkommande unga och andra migranter.

Röda Korset har lång erfarenhet av att jobba med sociala och hälsofrämjande verksamheter. Vi har länge drivit läxhjälp, träna svenska-verksamheter och olika mentor- och aktivitetsgrupper över hela landet.  Nu kommer en möjlighet att fördjupa sig ännu mer i hur vi kan stärka delaktigheten i våra verksamheter för att skapa ännu större möjligheter för människor att stärka sin egenmakt och främja sin hälsa.

Nätverksträffarna planeras in löpande under året. Hittills är dessa träffar om hälsofrämjande verksamheter för migranter inplanerade:

-16 september: Hälsa och hälsofrämjande verksamheter och intervjustudie med asylsökande. 

-21 oktober: Varför är delaktighet viktigt för att en verksamhet ska vara hälsofrämjande?

-28 oktober: Forskare från Stockholms universitet berättar om sin studie om språkcaféer.

Läs mer om och anmäl dig i kalendariet!

 

 

Kommentera artikeln

För att kommentera och läsa andras kommentarer behöver du vara inloggad med ditt rödakorskonto. Logga in genom att klicka på figuren högst upp till höger. Vi använder kommentarstjänsten Commento. Innan du loggar in första gången behöver du aktivera ditt rödakorskonto.

Har du en fråga, kontakta Infoservice.

Kontakta Infoservice

0771–19 95 00 

Fråga oss i chatten!