Sista dag att rapportera verksamhetsrapporteringen är 31/1 2023

Från Ukraina till Sverige - vi finns på plats

Det är många kretsar som har rapporterat under 2022 - hittills har ca 75% av alla kretsar rapporterat minst en månad, även om de allra flesta kretsar skickat in uppföljningarna varje månad. Stort tack för ett gediget rapporteringsarbete!


De kretsar som ännu inte rapporterat någon månad, eller vet med sig att de inte har rapporterat på de kompletterande helårsfrågorna som lagts till under oktober-, november- och decemberenkäten har chans att göra det fram till 31/1 2023. Det är jätteviktigt att vi får in rapporteringen, så vi på ett samlat vis kan visa allt enormt fina arbete som görs omkring i landet.  Läs mer om upplägget, hur enkäten skickas ut samt hur ni rapporterar retroaktivt om ni missat någon månad.

Som kommunicerats tidigare är rapporteringen en förutsättning, enligt Svenska Röda Korsets ekonomiska regelverk, för att kretsen ska få medlemsavgifter utbetalda under 2023. Innan denna utbetalning görs kontrolleras därför att kretsen skickat in fullständig rapportering (EKS inklusive årsbokslutsdokumentation och Kretsrapporten) i tid.  Kretsar behöver därmed rapporterat åtminstone en månad till verksamhetsrapporteringen för att ta del av medlemsfördelningen.

Ni har väl inte missat att vår rapport Från Ukraina till Sverige har släppts. Denna rapport inte hade varit möjligt att skriva utan ert gedigna rapporteringsarbete. Läs gärna rapporten som finns på vår hemsida. Denna rapport kommer delas brett bland annat till myndigheter, allmänheten och företag.

När är sammanställningen av hela 2022 färdig?

Vi räknar med att sammanställningen för hela året av verksamhetsrapporten är färdig och möjlig att kommunicera i slutet av februari eller början av mars. Håll utkik på sidan som samlar alla sammanställningar.

Vad händer med verksamhetsrapporteringen under nästa år?

Planen är att fortsätta precis som 2021–2022 även under 2023. Det innebär att vi månadsvis samlar in resultat från verksamheterna. Mer information kommer inom kort!

 

 

Kommentera artikeln

För att kommentera och läsa andras kommentarer behöver du vara inloggad med ditt rödakorskonto. Logga in genom att klicka på figuren högst upp till höger. Vi använder kommentarstjänsten Commento. Innan du loggar in första gången behöver du aktivera ditt rödakorskonto.

Har du en fråga, kontakta Infoservice.

Kontakta Infoservice

0771–19 95 00 

Fråga oss i chatten!