Seminarium 10 september: Nu avgörs Sveriges migrationspolitik

Flyktingar och migranter kommer till Lesbos.

Välkommen till ett seminarium med fem av migrationskommitténs ledamöter den 10 september kl 09.00-10.00.

Ingen vet i dagsläget vilken migrationslagstiftning Sverige kommer att ha nästa sommar. Den tillfälliga lagen löper ut och flera partier har signalerat att det inte är aktuellt att återgå till den gamla utlänningslagen som gällde innan 2015. Sedan 2019 har en parlamentarisk kommitté, där samtliga riksdagspartier ingår, jobbat för att ta fram förslag på en ny migrationslagstiftning. Kommittén har bland annat tagit fram förslag kring längd på uppehållstillstånd, rätten till familjeåterförening och möjligheten för exempelvis svårt sjuka att få stanna i Sverige på så kallade humanitära skäl. Den 15 september läggs förslagen fram i ett betänkande, dock råder det en stor oenighet bland partierna.

Torsdagen den 10 september kl. 9-10 bjuder Svenska Röda Korset in till ett digitalt seminarium med fem av kommitténs ledamöter. Seminariet kommer att ledas av vår migrationsexpert Alexandra Segenstedt och nationella chef Johann Knigge.

Ställ en fråga till ledamöterna

Har du en fråga du vill ställa till ledamöterna i migrationskommittén? Skicka den till seminarium@redcross.se inför seminariet!

Medverkar gör
Rikard Larsson, Socialdemokraterna
Maria Malmer Stenergard, Moderaterna
Jonny Cato, Centerpartiet
Annika Hirvonen Falk, Miljöpartiet
Christina Höj Larsen, Vänsterpartiet

Läs mer om seminariet på evenemanget på Facebook

Se seminariet live eller i efterhand på Röda Korsets youtube eller facebook.

 

I Kunskapsbanken finns mer information och underlag för dig som vill hjälpa till att påverka för en humanitär migrationspolitik.

Kontakta Infoservice

0771–19 95 00 

Fråga oss i chatten!