Se webinaret ”Vatten för alla – före, under och efter en katastrof

Glädjen är stor när de boende i byn Chaung Ma Gyi i Myanmar provkör pumpen till brunnen som Röda Korset hjälpt till att bygga.

Den 14 april presenterade vi vårt arbete inom WaSH (vatten, sanitet och hygien) i akuta kriser och i långsiktiga hjälpinsatser.

Den 22 mars uppmärksammades Världsvattendagen. Trots att tillgång till vatten är en mänsklig rättighet är det tyvärr långt ifrån en självklarhet i stora delar av världen. Idag lever nästan 800 miljoner människor utan rent vatten. Kriser och katastrofer i spår av konflikter och klimatförändringar hotar miljarder människors vattenförsörjning.

Svenska Röda Korset är en erkänd expert inom området vatten, sanitet och hygien (WaSH) i humanitära kriser. Vi finns på plats i både akuta och långsiktiga hjälpinsatser för att ge människor tillgång till rent vatten och god sanitet. Vi arbetar alltid nära drabbade för att därigenom effektivt och inkluderande stärka den lokala motståndskraften.

Se webinaret om våra WaSH-insatser för att rädda liv, lindra nöd och upprätthålla mänsklig värdighet i akuta och utdragna kriser. Du får höra om vårt arbete för att förse människor med rent vatten efter orkanerna i Centralamerika och hur vi jobbar på plats för att minska utsattheten för syriska flyktingar i Libanon. Detta genom att öka tillgången till rent dricksvatten och förbättra de sanitära förhållandena i flyktingläger.

Medverkande:
Julianna Westerblom, Senior rådgivare inom vatten, sanitet och hygien för Svenska Röda Korset.
Hon har arbetat i ett flertal länder som Tchad, Etiopien och Bangladesh.

Rima Kamal, Svenska Röda Korsets landrepresentant i Libanon. Hon har arbetat i ett flertal länder som Jemen, Syrien, Irak, Israel och Palestina.

Du får också höra från Ramboll, Water for All och Ramlösa – samarbetspartners som varit med och bidragit till våra WaSH-insatser i världen. 
 

Moderator
Daniel Wallinder, Tematisk rådgivare, Katastrof och Resiliens, Svenska Röda Korset

Se webinariet här

Fler nyheter

 

 

Kommentera artikeln

För att kommentera och läsa andras kommentarer behöver du vara inloggad med ditt rödakorskonto. Logga in genom att klicka på figuren högst upp till höger. Vi använder kommentarstjänsten Commento. Innan du loggar in första gången behöver du aktivera ditt rödakorskonto.

Har du en fråga, kontakta Infoservice.

Kontakta Infoservice

0771–19 95 00 

Fråga oss i chatten!