Just nu går det inte att boka resor till och från Riksstämman i Karlstad på grund av banarbeten. Ni som ska boka via Tranås resebyrå behöver avvakta till att SJ har släppt biljetterna. Enligt SJ planeras detta ske i slutet av mars. När biljetter går att boka skickas även självbokningslänk ut till er som har valt det alternativet.

Samverkan i kris – seminarium i Sundsvall

Seminarium i Sundsvall 20 februari 2020 med ordförande Margareta Wahlström, MSB:s generaldirektör Dan Eliasson, Anders Forsberg och representanter från Länsstyrelsen och Räddningstjänsten.

I Sundsvall och Timrå arbetar kretsarna för att stärka vår förmåga att stödja samhället vid allvarliga händelser.

Efter skogsbränderna har de bland annat slutit en överenskommelse med räddningstjänsten om samordning av frivilliga och spontanfrivilliga. Berit Sjödin, Röda Korsets samordnare för den lokala krisberedskapen, berättade om detta och om hur samverkan mellan offentliga aktörer och frivilligorganisationer kan se ut.

Detta seminarium, i Sundsvall den 20 februari, var ytterligare ett i en serie på temat ” Tillsammans i krisen – frivillighet i krisberedskap och totalförsvar” och det utgick från vår rapport om frivilligas roll inom svensk krisberedskap.

Medverkade gjorde vår ordförande Margareta Wahlström, MSB:s generaldirektör Dan Eliasson och representanter från Länsstyrelsen och Räddningstjänsten.

Margareta Wahlström intervjuades vid detta tillfälle också i Sveriges radio P4 Västernorrland. Hör intervjun en timme, 45 minuter och 45 sekunder in i programmet.

Kontakta Infoservice

0771–19 95 00 

Fråga oss i chatten!