”Samverkan gör att vi slipper uppfinna hjulet när kretsarbetet ska utvecklas”

Regionala mötet i Stockholm

Regionråd Stockholm bjöd in stockholmskretsar till möte för att diskutera hur samverkan i en storstadsregion kan se ut, tillsammans med enhet Lokal och regional utveckling.

Stort fokus låg på samverkan när representanter från tjugoen rödakorskretsar träffades i början av april. Stor del av dagen gick också till att ge kretsarna information om det rådande läget i regionen kopplat till kriget i Ukraina. Medverkade gjorde bland annat Migrationsverket, Botkyrka kommun och frivilliga som har deltagit i flyktingmottagning i Nynäshamn. 

Några av de områden kretsar ville samverka kring var krisberedskapsplaner, gemensamma insatser, pengahantering, frivilliga och utbildningar.

Att dra nytta av varandras erfarenheter såg kretsar också som en stor fördel av samverkan. ”Vi slipper uppfinna hjulet på nytt när kretsarbetet ska utvecklas.” kommenterade en deltagare.  

Kommentera artikeln

För att kommentera och läsa andras kommentarer behöver du vara inloggad med ditt rödakorskonto. Logga in genom att klicka på figuren högst upp till höger. Vi använder kommentarstjänsten Commento. Innan du loggar in första gången behöver du aktivera ditt rödakorskonto.

Har du en fråga, kontakta Infoservice.

Kontakta Infoservice

0771–19 95 00 

Fråga oss i chatten!