Samarbetet som förenar Rinkeby och Skärholmen under coronapandemin

Som en konsekvens av pandemin hade Rödakorshuset i Skärholmen ett behov av att ställa om sin verksamhet för att kunna fortsätta erbjuda en varm måltid till behövande människor. Tack vare en nära dialog mellan verksamheten, den lokala kretsen och Röda Korsets företagsenhet kunde en lösning hittas som gav dubbel medmänsklig effekt.

Genom vår samarbetspartner Electrolux Food Foundation kunde en varm och nyttig måltid erbjudas under 12 veckor till cirka 30-40 personer i Skärholmen. Maten var tillagad av kvinnor som deltagit i ett utbildningsprogram med fokus på hållbar matlagning på Yalla Rinkeby. Electrolux Food Foundation stödjer också detta program som främjar integration och sysselsättning för utlandsfödda kvinnor.

  • Vi tillagar olika vegetariska grytor med ris till Röda Korset och det gör vi med mycket, mycket kärlek, säger Josselyn Freites Peña, kökschef på Yalla Rinkeby.
  • Maten har varit mycket uppskattad av våra besökare och vi är glada att vi genom detta samarbete kunde ställa om, säger Farouk Hamzaoui, verksamhetsutvecklare på Röda Korsets enhet Lokal och Regional Utveckling.

Finns det ett liknande behov hos andra kretsar i Region Stockholm är ni välkomna att ta kontakt med Infoservice för mer information.

Förutom denna insats, stödjer Electrolux Food Foundation vårt internationella arbete i kris och katastrofer och tillsammans med Electrolux tittar vi på att utöka vårt samarbete inom second-handverksamhet.

Kontakta Infoservice

0771–19 95 00 

Fråga oss i chatten!