Sälja på Tradera – komplement till butiksförsäljningen

Nu finns våra second hand butiker på nätet. I vår Tradera-butik kan du fynda från Kiruna till Ystad. Röda Korsets second hand ger hopp och räddar liv – i Sverige och världen. När du handlar hos eller skänker till våra butiker är du med och bidrar. Välkommen in till hela Sveriges second hand!

En av vinnarna i höstens säljtävling på Tradera var Leksands rödakorskrets. De tog hem segern i högst success rate bland deltagarna, med hela 100%.

I pris vann de ett presentkort på 5000 kr som de kan använda för att göra något kul tillsammans. När vi pratar med Ulla Thirus som är ansvarig för e-handeln så berättar hon varför Leksand satsar på försäljningen online:

- Vi får in så fina gåvor hit till butiken som vi vet efterfrågas i hela landet. Lägger vi ut dem på Tradera når vi en större målgrupp. Vi får in mycket fint porslin och textilier från orten och även delar till folkdräkter. Vinsten gav en fin återkoppling att vi tänker rätt när en liten ort som Leksand kan vara bland vinnarna i tävlingen. Vi har fina saker i butiken också, vi vill ju att den också ska vara attraktiv och locka kunder. Men där har vi inte lika höga priser. Det är väldigt enkelt att sälja på Tradera, jag använder appen som är väldigt smidig. Det som tar tid är att vara noga innan. Att googla varan för att veta att den är värd att lägga ut.

Ullas bästa tips

  • Satsa lite extra tid på kundbemötande och service. Var snabb i återkoppling till vinnande bud, packa bra och snyggt och ring upp om något blir fel. Då får ni bra omdömen på Tradera.
  • Lägg hellre ett lågt utgångsbud än ett högt. Det lockar till budgivning.
  • Var noga med att använda rätt sök-ord och precisera varan. De som finns på Tradera vet vad de letar efter


Allt fler handlar online och inte minst försäljningen av second hand ökar. Röda Korset har valt Tradera och Blocket som partners för online-försäljning. Det är enkelt för varje enskild krets att komma i gång samtidigt som försäljningen sker i en gemensam Röda Korset-butik. Det skapar trygghet och ger trovärdighet till kunderna.

I november genomförde vi en kundundersökning om köp online i en av våra butiker i Stockholm där kunder fick svara på frågor om sina köpvanor. Den visade att över hälften av kunderna handlar second hand online och att det finns stort intresse att handla second hand online från Röda Korset.

Är ni i er krets intresserade av att göra en kundundersökning kring handel online och Tradera? Hör av er till secondhand@redcross.se så hjälper vi er.

Vill ni börja sälja online, via Tradera? Kolla in vår ”Handbok Tradera” Handbok Tradera

Kommentera artikeln

För att kommentera och läsa andras kommentarer behöver du vara inloggad med ditt rödakorskonto. Logga in genom att klicka på figuren högst upp till höger. Vi använder kommentarstjänsten Commento. Innan du loggar in första gången behöver du aktivera ditt rödakorskonto.

Har du en fråga, kontakta Infoservice.

Kontakta Infoservice

0771–19 95 00 

Fråga oss i chatten!