På rednet.rodakorset.se använder vi kakor för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. 

Läsa mer om kakor

Säger en bild mer än 1000 ord?

Fotograf Tomas Ärlemo från Röda Korset magasin fotar när kursen Vi i Samhället hänger sin fotoutställning.

Välkommen till en fotoutställning på Röda Korsets folkhögskola i Skärholmen. Kursen ”Vi i Samhället” motsvarar ungefär första året på gymnasiet och är en av skolans allmänna kurser.

Deltagarna har under ett par veckor jobbat med bilder och lyft frågor om vad en bild förmedlar. Hur kan man berätta något som är viktigt för en själv genom en bild? Gör det någon skillnad hur en bild är beskuren? Om den är i svartvitt eller färg? Med sina mobiler har de sedan gått ut och fotat olika platser som de tycker är viktiga för dem. 

Fotoutställningen är bra exempel på hur vi jobbar på Röda Korsets folkhögskola för att hjälpa ​våra deltagare att utveckla sina förmågor och kunskaper för att ​kunna uttrycka sig och förmedla tankar och åsikter till varandra. Det är ett led i vårt arbete att bygga självkänsla hos deltagarna för att de ska våga ta plats och vara aktiva i samhället på olika sätt.   

Utställningen hängdes häromdagen och då hade vi besök av fotograf och reporter från Röda Korset Magasin som gjorde ett reportage till nästa års första nummer. Så nu har vi också foto på när fotograf Tomas tar foto på fotoutställningen.  

Är du i närheten av Skärholmen de närmaste veckorna? Kom gärna förbi och titta på Vi i Samhällets fina utställning. 

 

 

Kommentera artikeln

För att kommentera och läsa andras kommentarer behöver du vara inloggad med ditt rödakorskonto. Logga in genom att klicka på figuren högst upp till höger. Vi använder kommentarstjänsten Commento. Innan du loggar in första gången behöver du aktivera ditt rödakorskonto.

Har du en fråga, kontakta Infoservice.

Kontakta Infoservice

0771–19 95 00 

Fråga oss i chatten!