Så ska en ny generalsekreterare utses

Flagga Svenska Röda Korset

I början av september lämnar Svenska Röda Korsets nuvarande generalsekreterare Martin Ärnlöv sin position, och rekrytering av en ny generalsekreterare är påbörjad.

Vi skickar ett varmt tack till avgående generalsekreterare Martin Ärnlöv för allt hans viktiga arbete och djupa engagemang de senaste åren, och önskar honom ett stort lycka till i det framtida uppdraget som direktor för Göteborgs Stadsmission.

Styrelsen har påbörjat rekryteringen av en ny generalsekreterare i samarbete med Alumni Global, med förhoppningen att komma i mål med en rekrytering innan årsskiftet.

- Vi vill ta den tid som behövs för att hitta rätt person att efterträda Martin och leda vår organisation. Men oavsett när nästa generalsekreterare tillträder så är det angeläget att verksamheten fortsätter, och inte minst att vi börjar ta oss an vår nya strategi, säger ordförande Anna Hägg-Sjöquist.

Tills en ny person tillträtt i rollen har styrelsen utsett Anders Pedersen som t f generalsekreterare och Katarina Tiväng som t f biträdande generalsekreterare, från den 6 september.

- Anders och Katarinas uppdrag är inte bara säkerställa att det löpande arbetet fortsätter, utan får också ett tydligt uppdrag att börja planera för hur vi tar oss an vår nya strategi.  Anders kommer fortsatt leda arbetet som Internationell chef och Katarina har kvar uppgifterna som stabschef, säger Anna Hägg-Sjöquist.

Kommentera artikeln

För att kommentera och läsa andras kommentarer behöver du vara inloggad med ditt rödakorskonto. Logga in genom att klicka på figuren högst upp till höger. Vi använder kommentarstjänsten Commento. Innan du loggar in första gången behöver du aktivera ditt rödakorskonto.

Har du en fråga, kontakta Infoservice.

Kontakta Infoservice

0771–19 95 00 

Fråga oss i chatten!