Så här upplevde kretsarna höstens frivilligrekryterings-kampanj

Annonser för rekrytering av volontärer - 2022

Som bekant genomfördes en centralt finansierad och koordinerad kampanj i höstas med syfte att rekrytera frivilliga. Kampanjen fick ett fantastiskt resultat och nådde många personer.

En centralt finansierad och koordinerad kampanj genomfördes i höstas med syfte att rekrytera frivilliga. Vi kunde snabbt se att kampanjen, som drevs i sociala medier, nådde otroligt många personer. Detta resulterade i att antalet som besöker www.rodakorset.se/engagera-dig/ ökade enormt och antalet som skickar in en intresseansökan om att bli frivilliga ökade i genomsnitt med cirka 275 %.

Det är ett fantastiskt resultat! Men lika viktigt är det att titta på hur kampanjen har upplevts av de som deltagit i kampanjen och vilka effekter det har gett lokalt. Nu har vi kompletterat kampanjens resultat med en utvärdering. 

Sammanfattningsvis: 

  • En större andel bedömer hösten vara en bra tidpunkt för fortsatt frivilligrekryteringskampanj.  
     
  • Annonsmaterialet som tagits fram i Föreningsbutiken har fått gott omdöme och har använts i lokala kanaler och arenor.  
  • 60 % av de som svarat upplever att de har fått något mer eller mer ansökningar än vanligt. Lika stor andel uppger att de fått något mer eller mer frivilliga än vanligt. 
     
  • Nästan 50 % uppger att stödet som erbjudits ska vara "som det var nu". Ca 36 % uppger att de önskat mer stöd. 
     
  • I frågan om kampanjen har mött förväntningar så uppger ändå 30 % att kampanjen inte riktig mötte deras förväntningar. Några reflektioner som lyfts fram är förväntningar om fler ansökningar, större draghjälp även på mindre orter samt större synlighet av kampanjen. 

Läs mer om dessa värdefulla reflektioner här.  

Nu tar vi med oss många insikter och lärdomar inför planeringen av frivilligrekryteringskampanj 2022. Håll till godo, mer information kommer! 

Kommentera artikeln

För att kommentera och läsa andras kommentarer behöver du vara inloggad med ditt rödakorskonto. Logga in genom att klicka på figuren högst upp till höger. Vi använder kommentarstjänsten Commento. Innan du loggar in första gången behöver du aktivera ditt rödakorskonto.

Har du en fråga, kontakta Infoservice.

Kontakta Infoservice

0771–19 95 00 

Fråga oss i chatten!