Rödakorshuset Skärholmen i Stockholm har haft julfest!

Tomten kom.

Den 20 december anordnade Rödakorshuset Skärholmen en fin julfest för alla besökare och frivilliga och lokalen var fylld!

- Vi brukar ha en julfest varje år men ändrar lite i konceptet, berättar projektledare Farouk.

Ungefär 65 personer kom detta år. De besökare som kommer på aktiviteter och för diverse stöd (tvätt, dusch, kläder, vård) är människor i utsatt situation som av olika anledningar är bostadslösa, papperslösa eller mindre bemedlade. Här var det uppdukat med julmat (utan fläskkött), ostar, bröd och gott fika med choklad och pepparkakor.

Dans runt julgranen och julsånger stod på schemat och alla var delaktiga. Sen kom tomten! Han delade ut en julkasse med godis och filt samt leksaker till barnen. Många fick även en matlåda med sig.

- Jag kommer ofta hit och har hittat en gemenskap här, säger Feyza, som deltar både i språkcaféet och kvinnogruppen.

Glädjen var stor, för syster och bror. Alla gick därifrån med ett leende på läpparna och värme och kärlek spreds bland alla besökare. Varmt tack till alla som hjälpt till före, under och efter festen!

Rödakorshuset Skärholmen tackar alla som möjliggjort dagens fantastiska julfest.

Kommentera artikeln

För att kommentera och läsa andras kommentarer behöver du vara inloggad med ditt rödakorskonto. Logga in genom att klicka på figuren högst upp till höger. Vi använder kommentarstjänsten Commento. Innan du loggar in första gången behöver du aktivera ditt rödakorskonto.

Har du en fråga, kontakta Infoservice.

Kontakta Infoservice

0771–19 95 00 

Fråga oss i chatten!