På rednet.rodakorset.se använder vi kakor för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. 

Läsa mer om kakor

Rödakors-volontär nominerad till Svenska hjältar

Patientundersökning utförs av Inger Gretzer Qvick på Vårdförmedlingen

Inger Gretzer Qvick på Röda Korsets vårdförmedling i Stockholm har blivit nominerad till Aftonbladets kampanj Svenska hjältar. Kampanjen prisar årligen "vardagshjältar som visat prov på mod, civilkurage och medmänsklighet."

Inger Gretzer Qvick har varit volontär för Röda Korset sedan hon pensionerade sig som läkare för tio år sedan.

- Det känns naturligtvis som en stor ära att ha fått den här nomineringen, och roligt att vår verksamhet uppmärksammas på detta sätt, säger Inger.

Förutom att träffa patienter (numera digitalt eftersom Inger som 76-åring tillhör en riskgrupp för corona) så är hon också medicinskt ansvarig för verksamheten vilket innebär att hon även lägger en del tid på verksamhetsplanering och uppföljning. Ungefär 20-30 timmar per månad tror hon att det blir som hon lägger på sitt frivilligengagemang.

Vardagshjältarna i kampanjen nomineras till sex olika kategorier och Inger är nominerad i kategorin hälsa. Som en del av nomineringen publicerar Aftonbladet en artikel om vardagshjälten. 

Här kan du läsa artikeln om Inger i Aftonbladet.

I december utses vinnarna i de olika kategorierna vid en (corona-säker) gala i Stockholm.

Kontakta Infoservice

0771–19 95 00 

Fråga oss i chatten!