Röda Korsets stickgrupp virkat trendiga plagg för generation z

Stickgruppen virkar trendiga plagg

Röda Korsets stickgrupp i Västerort i Stockholm har virkat en kollektion bestående av 30 plagg som kommer att säljas genom second hand-appen plick från och med 21 juli.

Röda Korsets stickgrupp i Västerorts-kretsen består av en rad talangfulla och skickliga kvinnor. Samtliga har varit engagerade i Röda Korset i flera år och har under pandemi-åren både setts fysiskt samt haft kontakt digitalt för att kunna virka och sticka tillsammans. Under våren har dock det vanliga virkandet få läggas åt sidan för att istället tillverka toppar, kjolar och väskor som ska säljas genom appen plick.

– Jag har stickat för Röda Korset i många år. Vanligtvis så stickar vi mössor, barnkläder och grytlappar som bland annat säljs i vår fina butik på Islandstorget. En dag fick vi besök av Ebba Martin, dotter till ordförande i föreningen. Hon berättade att stickade plagg är supertrendigt bland unga. Vi har nu tillsammans satt ihop en kollektion som vi hoppas att många ska uppskatta. Försäljningen genererar också intäkter och ett större engagemang för vår verksamhet, säger Maud Ekström, från stickgruppen i Röda Korset Stockholm Väst.

Kollektionen består av ett trettiotal plagg. Däribland linnen, kjolar och väskor. Plaggen och accessoarerna kommer att säljas till högstbjudande i appen plick. Alla pengar går oavkortat till Röda Korsets verksamhet för att hjälpa människor i kris och katastrof. Auktionen startar den 21 juli, och pågår en vecka. 

Läs hela pressmeddelandet här

Här hittar du appen Plick

 

 

Kommentera artikeln

För att kommentera och läsa andras kommentarer behöver du vara inloggad med ditt rödakorskonto. Logga in genom att klicka på figuren högst upp till höger. Vi använder kommentarstjänsten Commento. Innan du loggar in första gången behöver du aktivera ditt rödakorskonto.

Har du en fråga, kontakta Infoservice.

Kontakta Infoservice

0771–19 95 00 

Fråga oss i chatten!