Röda Korsets hus i Stockholm firar åtta år

Birgit Eneqvist och Farouk Hamzaoui

I åtta år har Röda Korsets hus i Stockholm varit igång. Under gårdagen bjöds det på firande i huset med lunch, tacktal och prisutdelning.

Det är en imponerande verksamhet på Röda Korsets hus i Stockholm som öppnade 2015. Det är volontärerna som bär upp verksamheten och man har alltid haft öppet, även under pandemin.

Många volontärer, styrelseordförande Birgit Eneqvist, verksamhetsutvecklare Farouk Hamzaoui och ordförande Anna Hägg Sjöquist fanns med för att fira med gemensam lunch och efterföljande prisutdelning till alla dem som gett av sin tid till huset och alla dess besökare genom åren. Sist men inte minst så bjöd Birgit på en överraskning i form av en dokumentation som tagits fram om Röda Korsets hus i Stockholm. Boken är ett samarbete mellan journalisten Bo Öhlen och Stockholm Sydväst rödakorskrets. 

Farouk är anställd av Svenska Röda Korset som projektledare och är en av initiativtagarna till verksamheten. Hans vision har alltid varit att det ska bygga på frivilligkrafter. Han utbildar och ansvarar för rekryteringen av volontärer. Även Birgit som själv är volontär tar stort ansvar för hela verksamheten.

Röda Korsets hus i Stockholm vänder sig primärt till EU-migranter, papperslösa, asylsökande och nyanlända. Verksamheten erbjuder tillgång till dusch, tvättmaskin, mat, vilorum på dagtid, sjukvårdskontakt och integrationsfrämjande aktiviteter såsom språkträning. Det ges samhällsinformation och information och hänvisning till andra aktörer.

Läs gärna mer om huset och alla aktiviteter här

Kontakta Infoservice

0771–19 95 00 

Fråga oss i chatten!