På rednet.rodakorset.se använder vi kakor för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. 

Läsa mer om kakor

Röda Korsets folkhögskola stärker valdeltagandet i förorten

Frågor och samtal mellan deltagare, lärare och representanter för olika partier.

Valet står i fokus under terminens första veckor på Röda Korsets folkhögskola i Skärholmen. I fredags arrangerade skolan en valdebatt i deras teater.

Representanter från samtliga av riksdagens åtta partier kom till skolan. Efter en inledande gemensam debatt gick kursdeltagarna runt till de olika representanterna och fick ställa sina frågor och diskutera direkt med partiföreträdarna. Det blev många diskussioner, nyfikenheten var stor och engagemanget gick inte att ta fel på.

Halvdagen med samtal mellan skolans kursdeltagare och politiker med olika ståndpunkter är ett viktigt led i folkhögskolans uppdrag att stärka demokratin. Inte minst för att skolan verkar i ett av Stockholms så kallat särskilt socioekonomiskt utsatt område. Konstruktiva samtal och möjlighet att skapa en närhet till politiken ökar samhällsengagemanget och känslan av delaktighet hos deltagarna, vilket också ökar viljan och motivationen att utnyttja sin rösträtt.

Återkopplingen vi fick från deltagarna var att valdebatten inspirerat till att skaffa sig ännu mer kunskap, att de fått ett bredare perspektiv och att de vill motivera andra till att rösta.

Valdebatten var en av många pusselbitar i det kontinuerliga arbete som Röda Korsets folkhögskola bedriver för att stärka demokratin och öka samhällsengagemanget hos våra kursdeltagare. Att känna till hur man kan vara med och påverka och våga göra sin röst hörd, vare sig det är på ett föräldramöte i skolan, skriva medborgarförslag till kommunen eller att gå och rösta, är grundläggande för att stärka varje individ att känna att man är en del av samhället.

 

 

Kommentera artikeln

För att kommentera och läsa andras kommentarer behöver du vara inloggad med ditt rödakorskonto. Logga in genom att klicka på figuren högst upp till höger. Vi använder kommentarstjänsten Commento. Innan du loggar in första gången behöver du aktivera ditt rödakorskonto.

Har du en fråga, kontakta Infoservice.

Kontakta Infoservice

0771–19 95 00 

Fråga oss i chatten!