Röda Korsets dag firas i hela världen idag

Röda Korsets dag

Idag är det Rödakors- och Rödahalvmånerörelsens dag! Den 8 maj varje år firar vi som internationell rörelse tillsammans gemenskapen inom hela Röda Korset och Röda Halvmånen, runt om i världen.

Framför allt uppmärksammar vi idag alla våra frivilliga och de människor som på olika sätt bidrar till att göra verklig skillnad i vår verksamhet, och vi påminner oss om vårt viktiga arbete för humanitet och medmänsklighet.

Runt om i Sverige firas Röda Korsets dag på olika sätt, och för att uppmärksamma dagen ytterligare delar vår ordförande och en styrelseledamot senare idag ut priserna för "Årets rödakorsare" och "Årets rödakorskrets".

Firandet av Röda Korsets dag började efter första världskriget, och datumet 8 maj valdes eftersom det är Henry Dunants födelsedagsdatum, grundaren av Röda Korset.

Tack till alla er som gör skillnad!

Kommentera artikeln

För att kommentera och läsa andras kommentarer behöver du vara inloggad med ditt rödakorskonto. Logga in genom att klicka på figuren högst upp till höger. Vi använder kommentarstjänsten Commento. Innan du loggar in första gången behöver du aktivera ditt rödakorskonto.

Har du en fråga, kontakta Infoservice.

Kontakta Infoservice

0771–19 95 00 

Fråga oss i chatten!