På rednet.rodakorset.se använder vi kakor för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. 

Läsa mer om kakor

Röda Korset och Greta Thunberg lanserar kampanjen #ClimateChangedMe

Greta Thunberg.

I ett nytt pressmeddelande slår Röda Korset och Greta Thunberg larm - "Klimatkrisen är här, och vi måste agera nu."

Idag lanserar Internationella rödakors- och rödahalvmånefederationen (IFRC) en global kampanj som visar klimatförändringarnas inverkan på människors liv över hela världen. Kampanjen #ClimateChangedMe – där även Greta Thunberg medverkar – släpps inför klimatmötet COP26 i Glasgow, och består av hundratals berättelser om hur klimatkrisen redan har enorm effekt på enskilda människors liv.

– Klimatkrisen är inget okänt problem som går att skjuta på framtiden, den pågår här nu och har redan haft katastrofala konsekvenser för människor. Människors dagliga liv påverkas i alla regioner i världen, men de mest utsatta områdena drabbas oproportionerligt hårt, trots att det är dessa människor som bidragit minst till klimatförändringarna. Vi är med i den här kampanjen för att inspirera människor att engagera sig, prata med och sätta press på sina ledare, säger Greta Thunberg.

Här kan du läsa hela pressmeddelandet

Om kampanjen

  • #ClimateChangedMe är en samling berättelser om motståndskraft och belyser Röda Korsets volontärers roll över hela världen i att förbereda samhällen för att förebygga och anpassa sig till klimatrisker. Alla berättelser från kampanjen kommer även sammanställas och publiceras som en e-bok inför COP26. 
  • Kampanjen samlas på sociala medier under hashtaggen #ClimateChangedMe

 

 

Kommentera artikeln

För att kommentera och läsa andras kommentarer behöver du vara inloggad med ditt rödakorskonto. Logga in genom att klicka på figuren högst upp till höger. Vi använder kommentarstjänsten Commento. Innan du loggar in första gången behöver du aktivera ditt rödakorskonto.

Har du en fråga, kontakta Infoservice.

Kontakta Infoservice

0771–19 95 00 

Fråga oss i chatten!