På rednet.rodakorset.se använder vi kakor för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. 

Läsa mer om kakor

Röda Korset skriver debattartikel i Aftonbladet

Skärmbild från Röda Korsets debattartikel i Aftonbladet 20 juli 2021

Idag skrev Röda Korset en debattartikel på Aftonbladet Debatt. Syftet med artikeln är att belysa de humanitära konsekvenserna av den nya migrationslagstiftningen som träder i kraft idag.

Den 20 juli träder den nya migrationslagstiftningen i kraft i Sverige vilket riskerar att slå hårt, inte minst mot barn, unga, kvinnor och utsatta grupper. Svenska Röda Korset vill se en migrationslagstiftning som värnar om och säkerställer människors grundläggande rättigheter.  

Idag skriver därför Röda Korsets generalsekreterare Martin Ärnlöv på Aftonbladet debatt med anledning av den nya lagen. Delar av texten är hämtat från uttalandet som gjordes på Röda Korsets riksstämma i maj.

– Jag vill att de rödakorsfrivilliga som varje dag gör ovärderliga insatser för dem som tvingats fly till Sverige ska känna att vi kämpar för att deras röster ska höras oavsett om de finns i Halmstad, Vänersborg, Enskede eller någon annanstans i Sverige, säger Martin Ärnlöv , generalsekreterare för Svenska Röda Korset

Du kan läsa mer om lagförslaget och Röda Korsets påverkansarbete här: Lokal påverkan familjeåterförening och Sveriges nya migrationslagstiftning – Kunskapsbanken (rodakorset.se) .

Mer utförlig information om den nya lagstiftningen kommer att finnas på rednet. Det finns också alltid möjlighet att ringa Röda Korsets migrationsrådgivning: Hjälp och stöd du kan få i asylfrågor | Röda Korset (rodakorset.se)

Efter sommaren kommer Svenska Röda Korsets jurister att erbjuda utbildningspass om den nya migrationslagstiftningen.

Vill du följa Röda Korsets opinionsbildande arbete kan du prenumerera på våra pressmeddelanden eller följa Röda Korset på twitter.

Fler nyheter

 

 

Kommentera artikeln

För att kommentera och läsa andras kommentarer behöver du vara inloggad med ditt rödakorskonto. Logga in genom att klicka på figuren högst upp till höger. Vi använder kommentarstjänsten Commento. Innan du loggar in första gången behöver du aktivera ditt rödakorskonto.

Har du en fråga, kontakta Infoservice.

Kontakta Infoservice

0771–19 95 00 

Fråga oss i chatten!