Second hand-butikerna flyttar in på Tradera

Blandade saker från Second hand, Olskroken Göteborg

Nu när vissa av våra butiker har utmaningar att hålla butiken öppen finns det alltid möjlighet att använda externa försäljningskanaler. Röda Korset har ett bra samarbete med Tradera med fina villkor.

Caroline Thulin, verksamhetschef på Södermalms second hand och Malin Joleby, butikschef på second handbutiken i Halmstad berättar varför de valt att använda Tradera som en extra försäljningskanal.

Caroline, berättar varför kör ni igång med Tradera?

Vi vill nå en bredare kundkrets! Vi har många varor i butiken som ska hitta sin specifika köpare, genom en webbutik har vi mycket större möjligheter att rätt kund finner rätt vara. E-handeln är växande och det är en självklarhet att vi ska finnas där kunderna finns. 

Vilka är erfarenheterna så här långt?

Först och främst så är det väldigt roligt att utforska ett nytt område. Det tar lite tid initialt att skapa rutiner och få in det i det vardagliga arbetet, men när grunden är lagd är det bara att köra på och prova sig fram. Bra foton och bra beskrivningar av varorna verkar vara ett vinnande koncept. Det är även viktigt att ha rutiner för att svara på meddelanden så att kunderna får snabb respons. Vi har hittills sålt några varor, är i början av processen och är helt övertygade om att detta fortsättningsvis ska vara en självklar del av vår försäljning.

Malin Joleby - vad har ni märkt säljer bra på Tradera?

Vi har nyligen sålt två smycken. 9000 kr fick vi totalt för dem båda. Det har känts riskfyllt att ha dem i butiken, då vi tidigare har haft inbrott. Men dessa la vi först in i kassaskåpet och sedan ut på Tradera. Vi är mycket nöjda!

Flera olika Röda Korset-butiker på Tradera

Eftersom butikerna har olika organisationsnummer, hamnar försäljningarna också i olika butiker på Tradera.

-I skrivande stund arbetar vi för att kunna aggregera upp dessa till en gemensam nivå, så alla Röda Korsets auktioner kan nås från samma länk. Som kund är inte detta inte avgörande, eftersom kunden söker på specifika produkter på Tradera och där även hitta våra annonser, säger Martina Bozic verksamhetsutvecklare Röda Korset.

Vill din butik komma igång med försäljning på nätet? Läs mer här:

https://kunskapsbanken.rodakorset.se/hc/sv/articles/360003778877-Internetbutik-Handbok

Läs mer och hitta till Röda Korset på Tradera på rodakorset.se.

Kontakta Infoservice

0771–19 95 00 

Fråga oss i chatten!