Röda Korset tackades från scen på Sweden Rock

I många år har Röda Korset haft beredskap i första hjälpen på Sweden Rock Festival.

I år firade Sweden Rock 30 år. Första hjälpen-gruppen i Sölvesborg har under många år haft beredskap på festivalen.

Första hjälpen-gruppens uppdrag har vuxit i takt med festivalens storlek. 2023 såldes det hela 171 580 biljetter fördelat på fyra dagar. Dygnet runt har gruppen beredskap under festivaldagarna och ett 50-tal frivilliga förstahjälpare från hela landet har jobbat på årets festival. Gruppen har ett nära samarbete med festivalens egen sjukvårdsorganisation, Sweden Rock Rescue, och med arrangörerna och blåljusmyndigheter. Arbetet är en bra avlastning för primärvården i området. I år hjälpte vi till med allt från värmeslag till skavsår.

Sweden Rock Festival avslutades efter sista spelningen med en sammanfattning av de 30 åren som gått och Röda Korset fick då ett gott omnämnande inför stor publik.

Vill du också vara en del av Röda Korsets krisberedskap? Läs mer om att bli förstahjälpare och våra första hjälpen-grupper i Kunskapsbanken.

Som förstahjälpare har du första hjälpen-beredskap på olika evenemang som ditt vardagsuppdrag. Det gör att du är redo att agera i kris tillsammans med din krets.

Kommentera artikeln

För att kommentera och läsa andras kommentarer behöver du vara inloggad med ditt rödakorskonto. Logga in genom att klicka på figuren högst upp till höger. Vi använder kommentarstjänsten Commento. Innan du loggar in första gången behöver du aktivera ditt rödakorskonto.

Har du en fråga, kontakta Infoservice.

Kontakta Infoservice

0771–19 95 00 

Fråga oss i chatten!