På rednet.rodakorset.se använder vi kakor för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. 

Läsa mer om kakor

Var med i projektet som formar Röda Korset i framtiden

Margareta Wahlström, Vera Carlbaum-Wrennmark och Martin Ärnlöv bjuder in dig att söka till projektet 15 år på 365 dagar – Svenska Röda Korset 2035.

För att Svenska Röda Korset ska vara en trovärdig och relevant organisation i fas med tiden, en organisation som människor litar på, behöver vi ständigt jobba för att vara det. Vi har verkligen inte tid att vila. Vi är övertygade om att det nu är hög tid att klura ut hur vi kan bli bättre på att vara just Röda Korset, även i framtiden. Vi måste nu ta reda på vilka behov vi behöver möta och var vi behöver vara, vår värdegrund, vår verksamhet och geografiskt, om 15 år. För att kunna göra det så måste vi satsa. Vi behöver börja prata om och diskutera vårt uppdrag, lyfta viktiga frågeställningar och se till att vi håller riktningen i en skakig värld.

Hur kommer Sverige och världen se ut om 15 år? På denna fråga finns så klart inget definitivt svar, men samtidigt vet vi att världen ser ut på något sätt vid den tidpunkten och att vissa händelseförlopp kanske är troligare än andra. För att någorlunda rama in framtiden utan att låsa fast sig vid ett specifikt tillstånd tänker Svenska Röda Korset ta fram ett antal scenarier som beskriver möjliga framtider och använda dessa bilder för att utvärdera olika strategier och inriktningar för att utveckla vår handling och vår organisation.

Genom att samla ett 30-tal personer från hela rödakorsrörelsen i Sverige och några externa ska vi under ett års tid arbeta för att hitta det som kommer vara av stor betydelse för Röda Korset i framtiden. För att kunna ro i hamn detta behöver vi dig som kan tänka långsiktigt och strategiskt, som ser utmaningar och kan ta verklig höjd. Och vi behöver personer från hela rörelsen, RKUF, folkhögskolan, högskolan, tjänstepersoner, frivilliga och förtroendevalda.

Klicka här för att läsa mer och komma till intresseanmälan.

Varma hälsningar från Vera Carlbaum-Wrennmark, Margareta Wahlström och Martin Ärnlöv

Kontakta Infoservice

0771–19 95 00 

Fråga oss i chatten!