Röda Korset och Muminfamiljen tillsammans för medmänsklighet

Moomin by Arabia

Moomin by Arabia och Röda Korset samarbetar i ett initiativ för att lyfta medmänsklighet och vikten av medkänsla och självkänsla.

Resultatet är en kollektion baserad på Tove Janssons originalillustrationer från 1963 för Röda Korset som börjar säljas den 9 augusti.

Syftet är att bidra till vårt humanitära arbete under det gemensamma temat Mooments of Kindness och inkluderar också ett pedagogiskt material, ”Kompiskunskap med Mumin”, som har tagits fram av Röda Korset tillsammans med Mieli Psykisk Hälsa Finland rf. för barn, unga och vuxna.

- Mooments of Kindness främjar medmänsklighet och att vara snälla mot varandra vilket passar väl in i Röda Korsets arbetssätt med vår målgrupp och de värderingar som vi vill främja. Målet med våra verksamheter är att främja psykisk hälsa, stärka resiliens och lära barn att sätta ord på sina känslor. Vi kommer använda oss av Mumins kompiskunskap i våra insatser för barn, unga och familjer inom Barnverksamheten på Röda Korsets Behandlingscenter för krigsskadade och torterade runt om i Sverige, säger Ulrika Wickman, Avdelningschef Hälsa & Vård.

Det pedagogiska materialet kommer även att integreras i andra hälsofrämjande och sociala verksamheter inom Röda Korset som exempelvis sommarläger, språkträning samt stödgrupper för familjer för att bryta isolering och förebygga ohälsa.

- Vår Power of Kindness-rörelse verkar för att sprida medkänsla, solidaritet och förståelse bland såväl unga som gamla. Den står för en medmänsklighet och gemenskap som behövs för att föra oss samman i en splittrad och orolig värld,  säger Anna-Karin Modén, Insamlings- och kommunikationschef.

Partnerskapet är resultatet av ett nära samarbete mellan Svenska Röda Korset och Finska Röda Korset, och inkluderar även Röda Korset i Norge, Danmark, Tyskland, Storbritannien och Japan.

 

 

Kommentera artikeln

För att kommentera och läsa andras kommentarer behöver du vara inloggad med ditt rödakorskonto. Logga in genom att klicka på figuren högst upp till höger. Vi använder kommentarstjänsten Commento. Innan du loggar in första gången behöver du aktivera ditt rödakorskonto.

Har du en fråga, kontakta Infoservice.

Kontakta Infoservice

0771–19 95 00 

Fråga oss i chatten!