Röda Korset medverkar på Frihamnsdagarna

Röda Korset har verksamhet i Biskopsgården.

31 augusti inleds Frihamnsdagarna i Göteborg och Röda Korset är på plats och arrangerar ett seminarium om lokalföreningens viktiga arbete i Biskopsgården.

Under seminariet kommer vi att få lyssna till lokala röster från Biskopsgården som berättar om hur vardagen ser ut för boende i området och på vilket sätt situationen påverkar det förebyggande långsiktiga arbetet. Politiska representanter för Socialdemokraterna och Moderaterna kommenterar lägesbilden och berättar om prioriterade politiska satsningar för att möta behoven och hur vi kommer närmare visionen. 

Röda Korsets lokalförening i Göteborg är aktiva i Biskopsgården genom vårt nationella program Socialt hållbara städer. Arbetet syftar till att bidra till att främja trygghet, hälsa och delaktighet, samt stärka individers och lokalsamhällets krisberedskap och återhämtning. Vårt arbete är långsiktigt och görs alltid i samverkan med boende och andra lokala aktörer.  

Planeringen för vår medverkan under frihamnsdagar är i full gång. För den som är extra nyfiken på vår medverkan kan redan nu ta del av befintligt program på frihamnsdagarnas hemsida eller på vår hemsida  

Datum: 1 september  

Tid: 12.00-12.40 

Plats: Frigga scen (Kajskjul), Frihamnsdagarna på Bananpiren i Göteborg 

Övrig info: Seminariet livesänds 

Kommentera artikeln

För att kommentera och läsa andras kommentarer behöver du vara inloggad med ditt rödakorskonto. Logga in genom att klicka på figuren högst upp till höger. Vi använder kommentarstjänsten Commento. Innan du loggar in första gången behöver du aktivera ditt rödakorskonto.

Har du en fråga, kontakta Infoservice.

Kontakta Infoservice

0771–19 95 00 

Fråga oss i chatten!