På rednet.rodakorset.se använder vi kakor för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. 

Läsa mer om kakor

Röda Korset med i TV4:s insamling till Afghanistan

Idag 18 augusti 2021 startade TV4 en insamling för att hjälpa människor som drabbas av kriget i Afghanistan. Svenska Röda Korsets kommunikations- och insamlingschef på Per Westberg intervjuades av Tilde de Paula i Efter Fem. Per Westberg representerade alla hjälporganisationer som medverkar i insamlingen.

Idag startade TV4 en insamling för att hjälpa människor som drabbas av kriget i Afghanistan. Svenska Röda Korsets kommunikations- och insamlingschef Per Westberg intervjuades av Tilde de Paula i Efter Fem. Per Westberg representerade alla hjälporganisationer som medverkar i insamlingen.

– Läget är akut i Afghanistan. Vi på Svenska Röda Korset har sett att det finns ett stort engagemang för Afghanistan bland svenska folket. Det är mycket positivt att TV4 nu tar tillvara på det stora engagemang som finns, och tar initiativet till den här insamlingskampanjen. Det humanitära arbetet måste fortsätta, vi kan inte lämna det afghanska folket i sticket i denna svåra situation. Varje krona räknas, säger Per Westberg, vår kommunikations- och insamlingschef.

Röda Korset är på plats över hela landet, i alla regioner, för att kunna hjälpa så många som möjligt. TV4:s insamling är till för de 18 miljoner människor i Afghanistan – varav 10 miljoner är barn – vars läge är akut. Över en halv miljon har tvingats lämna sina hem sedan början av året – 80 procent är kvinnor och barn. Vår högsta prioritet just nu är att se till att människor får tak över huvudet, mat och vatten och sjukvård så som barn- och mödrahälsovård, akutvård och vaccinationer samt annan livsviktig nödhjälp. Med i insamlingen är också Rädda Barnen, Läkare Utan Gränser, Unicef, och Sverige för UNHCR.

 

 

Kommentera artikeln

För att kommentera och läsa andras kommentarer behöver du vara inloggad med ditt rödakorskonto. Logga in genom att klicka på figuren högst upp till höger. Vi använder kommentarstjänsten Commento. Innan du loggar in första gången behöver du aktivera ditt rödakorskonto.

Har du en fråga, kontakta Infoservice.

Kontakta Infoservice

0771–19 95 00 

Fråga oss i chatten!