På rednet.rodakorset.se använder vi kakor för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. 

Läsa mer om kakor

Röda Korset med i ny FN-Hub med fokus på hållbara städer

Local 2030 Sweden Hub

År 2015 antog världens stats- och regeringschefer Agenda 2030 med 17 globala mål för hållbar utveckling vid FN:s toppmöte. Ett av de målen är att städer och bosättningar ska vara inkluderande, säkra, motståndskraftiga och hållbara.

Sweden Local2030 Hub är en samlingsplats för organisationer, kommuner, forskningsinstitut, företag och nätverk som är nyckelaktörer för lokalt genomförande av FN:s hållbarhetsmål kopplade till hållbara städer. Röda Korset är med som en av aktörerna i plattformen. 

Hubben som lanserades den 20 augusti är den senaste i raden av globala FN-hubbar, och har etablerats med målet att främja hållbar och inkluderande stadsutveckling.

- När man talar om de globala hållbarhetsmålen så kan det lätt kännas lite abstrakt. Men det är ju lokalt som målen omsätts i praktiken, vi ser det dagligen genom arbete med kretsarna inom vårt program för socialt hållbara städer! Röda Korset är med i plattformen för att lära oss av andra, men jag ser också att vi har en viktig roll att sprida goda exempel på hur man konkret kan arbeta med social hållbarhet i partnerskap med andra som gör skillnad, säger Therese Leijon, som är enhetschef för Socialt hållbara städer. 

Läs pressmeddelandet här.

Mer information om Local 2030 Sweden Hub finns här.

Du kan också följa arbetet på sociala medier: Facebook , Twitter  och Instagram

Håll särskilt utkik under vecka 45 då Röda Korset ansvarar för innehållet som publiceras i hubens alla sociala mediekanaler. Vi kommer lyfta lokala exempel på hur Röda Korset i samverkan med andra bidrar till hållbara städer och samhällen!

 

Kontakta Infoservice

0771–19 95 00 

Fråga oss i chatten!