Infoservice återgår till ordinarie tider från och med 1:a oktober. Teleöppet-tider blir då vardagar kl. 10-12 och 13-16.

Röda Korset Magasin - nytt nummer om skenande matpriser!

Omslag Röda Korset Magasin november 2022

Matpriserna skenar – över hela världen. Och det är de mest utsatta som drabbas hårdast. I årets sista nummer av Röda Korset Magasin kan du läsa mer om matkrisen i världen, bland annat genom ett besök i det hungerdrabbade Sydsudan där hyllorna i Zyada Jeans kvartersbutik gapar tomma.

- Priserna har gått upp. Jag kan inte längre köpa in lika mycket som förr och människor har heller inte råd att handla. I dag kostar 10 kg socker lika mycket som 15 kg kostade i fjol, berättar Zyada som är änka och försöker försörja sig och sina barn på inkomsterna från butiken.

Magasinet tar dig också med till Arvika där ett kylskåp med matsvinn hjälper människor att få mat på bordet när priserna stiger även här hemma.

Läs hela det nya numret av magasinet på rodakorset.se

Prenumerera på Röda Korset Magasin – eller beställ i Föreningsbutiken!

I samband med utgivningen av varje nummer får vi ofta frågan om kretsar kan beställa magasinet. Och självklart går det alldeles utmärkt!

Det är kostnadsfritt för er som krets att beställa upp till 100 exemplar per nummer. Mejla in en prenumerationsbeställning till Infoservice, då får du och din krets varje nummer av tidningen levererad direkt till kretslokalen, mötesplatsen eller second hand-butiken. Det går också bra att göra beställningar i Röda Korsets webbshop Föreningsbutiken!

 

Kommentera artikeln

För att kommentera och läsa andras kommentarer behöver du vara inloggad med ditt rödakorskonto. Logga in genom att klicka på figuren högst upp till höger. Vi använder kommentarstjänsten Commento. Innan du loggar in första gången behöver du aktivera ditt rödakorskonto.

Har du en fråga, kontakta Infoservice.

Kontakta Infoservice

0771–19 95 00 

Fråga oss i chatten!